loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat

ПЪЛНА ЗАЩИТА.

Независимо от това какво транспортира вашият Opel Vivaro и без значение кой се вози в него – направили сме всичко възможно, за да подобрим и повишим степента на безопасност без негативно отражение върху икономичността, ефективността и комфорта.

Opel Vivaro - Активна безопасност

Active safety

Мерките за активна безопасност включват:

 • Електронна система за стабилност (ESC)
 • Антиблокираща система на спирачките (ABS)
 • Електронно разпределение на спирачното усилие (EBD)
 • Система за подпомагане потегленето на наклон (HSA)
 • Контрол на сцеплението (TC)
 • Система за стабилност на прикачния товар (TSP) (допълнително при инсталиран теглич)

Това по принцип е много за всеки ван в класа, но Opel Vivaro предлага още повече. Така например, неговата система ESP®Plus включва също:

 • Aдаптивен контрол на стабилността в зависимост от натоварването (Adaptive load control). Системата адаптира действието на ESC в зависимост от това дали автомобилът пътува с пълен, с половин товар или празен (серийно оборудване).
 • Система за намаляване на опасността от преобръщане (Roll Over Mitigation). Системата непрекъснато следи поведението на автомобила с помощта на сензорите на ESC и се намесва при опасност от преобръщане.
 • Хидравлична система за подпомагане на водача при внезапно спиране (Hydraulic Brake Assist). В критични ситуации на пътя системата увеличава до максимум спирачното усилие, спомагайки за намаляване на спирачния път.

Системи за пасивна защита

Серийното оборудване за пасивна защита включва:

 • Фронтална въздушна възглавница за водача
 • Предупреждение за незакопчан предпазен колан на мястото на водача
 • Предпазни колани с ограничители на усилието на първия ред седалки
 • Предпазни колани с устройства за притягане на първия ред седалки
 • Опора за главата на седалката на водача със защита от травми от камшичен удар
 • Система против „гмуркане” под предпазния колан на седалката на водача
 • Предпазни колани с ограничители на усилието (на задните седалки)
 • Точки за монтаж на 2 детски столчета ISOFIX при версията фургон с двойна кабина Crew Van

Фронталните за пътниците отпред, както и страничните въздушни възглавници и страничните въздушни завеси отпред се предлагат допълнително при всички версии

Opel Vivaro - Огледала за следене на мъртвия ъгъл

Огледала за следене на мъртвия ъгъл

Външните огледала за обратно виждане с двойни лещи намаляват опасността от инцидент със скрити в „мъртвите ъгли” участници в движението и разполагат с отделно по-ниско монтирано огледало с допълнителна видимост при изпреварване и асферична външна секция за по-добра видимост на далечно разстояние. Уникалното широкоъгълно огледало, разположено в сенника на пътника до водача на свой ред дава отлична видимост при маневри на сложни кръстовища.

Система за следене на налягането в гумите (TPMS)

Системата TPMS повишава безопасността чрез установяване и на най-малката загуба на налягане в гумите по време на път. При активиран сензор сигналната светлина на арматурното табло предупреждава ясно за опасността от пълна загуба на налягане.

Opel Vivaro – Защита на пешеходците

Защита на пешеходците

Opel Vivaro изпълнява изискванията за защита от травми в областта на краката на пътниците благодарение на оптимизираната зона около бронята. Податливият на деформации преден капак и разположените под него компоненти, в допълнение на осигуреното свободно пространство за деформация гарантират ефективна защита в зоната на главата на пешеходеца.

Алармена система

Алармената система на Opel за Vivaro е конструирана в съответствие с изискванията на Motor Insurance Repair Research Centre, Thatcham UK и е оценена с индекс „E” за безопасност над средното. Системата се активира при опит за насилствено проникване в автомобила с включване на клаксона и предупредително мигане на светлините. С цел предотвратяване на изтощаването на акумулатора, системата разполага със свой собствен енергиен източник.

Блокиране на заключването

Заключването на предните врати може да бъде блокирано с помощта на заводската система за блокиране на Opel. Tя спомага за подобряване на сигурността на автомобила и обезкуражава допълнително опитите за кражба.

На изображението може да е показано допълнително оборудване.

НАЧАЛО