loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat

 

  • Премиера: Първото комби на Opel, което представя новата философия за дизайн на марката
  • Електрифициран: Sports Tourer се предлага за първи път с две нива на хибридно задвижване
  • Просторен: Практичният багажник предлага до повече от 1600 литра багаж
  • Практичен: „Intelli-Space“ подвижен под оптимизиращ обема на багажника
  • Характеристика: с новото лице на марката Opel Vizor и цифровото табло Pure Panel
  • Новости: Въвежда екстри каквито са светлините Intelli-Lux LED® Pixel Light в класа на компактните автомобили
  • Винаги най-доброто: Ергономичните AGR седалки осигуряват оптимален комфорт и подкрепа

 

Рюселсхайм. След световната премиера на следващото поколение на модела Astra през септември, Opel представя дългоочакваната версия на комби - изцяло новата Astra Sports Tourer. Моделът ще се предлага с две нива на plug-in хибридно електрическо задвижване, което го прави първият електрифициран комби автомобил на германския бранд. Новата Astra Sports Tourer продължава успешната традиция на Opel, започнала преди почти 60 години с Kadett Caravan.

Освен с електрическото задвижване, новата Astra Sports Tourer ще се предлага с високоефективни бензинови и дизелови двигатели. Мощността варира от 81 kW (110 к.с.) до 96 kW (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите мотори и до 165 kW (225 к.с.) мощност на системата на електрическите plug-in хибридни варианти. Шестстепенната скоростна кутия е стандартна за бензиновите и дизеловите агрегати, а осемстепенната автоматична трансмисия (електрифицирана при plug-in хибридите) е опция за по-мощните.

„Новата Astra Sports Tourer е универсален модел представящ една нова ера – електрифициран, дигитализиран и проектиран да ви вълнува“, казва главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц. „По този начин съчетаваме нашата дълга традиция за производство на компактни комби модели с най-новите иновации каквато е plug-in хибридната технология. Сигурни сме, че ще спечелим нови клиенти за Opel с фантастично изглеждащия Sports Tourer.”

С параметри - 4642x1860x1480 мм (ДxШxВ) и височина на товарене от около 600 mm, практичната нова Astra Sports Tourer затвърждава позицията на Opel в автомобилния сектор и налага виждането на марката за дизайн и комфорт. В сравнение с предходния модел общата дължина автомобила е с 60 мм по-къса.

Удобен багажник: “Intelli-Space” подвижен под

Багажникът на новата Astra Sports Tourer осигурява до повече от 608 литра пространство за съхранение на товар при изправени облегалки на задните седалки и до повече от 1 634 литра, когато са в сгънато състояние. Друго предимство е че при сгънати облегалки на задните седалки, повърхността на пода е напълно равна. Дори при плъгин хибридните варианти на модела с литиево-йонна батерия разположена в подовата конструкция на автомобилите товарния обем на багажника е съответно над 548 литра и 1 574 литра.

Обемът на багажника на вариантите с двигатели с вътрешно горене е оптимизиран с опцията „Intelli-Space“. Подвижният под може лесно да се регулира само с едно движение във висока и ниска позиции и да се позиционира под ъгъл от 45 градуса. За още по-голямо удобство, прибиращата се щора на багажника може да се събира и при двете позиции – за разлика от конкурентните модели, които позволяват прибиране само когато подът е разположен в горната част.

Новата Astra Sports Tourer с “Intelli-Space” улеснява живота ви и в случай на спукване на гума. Комплектите с инструменти и за първа помощ се съхраняват в удобни ниши и отделения, които са достъпни както от багажника така и от задните седалки. Това означава, че могат да бъдат достигнати, без да е необходимо да размествате нещата разположени в него. И разбира се за удобство на всички, задната врата се отваря и затваря автоматично с движение на крака под задната броня.

Първото комби носещо новото лице на марката: Новата AstraSportsTourer с OpelVizor и PurePanel

Както и лансирания хечбек с пет врати, стилната Astra Sports Tourer е първото комби на марката, което представя новата дизайнерска философия на марката залагайки на изчистения и дързък външен вид. Новото лице на марката Opel Vizor следва идеята за Opel Compass, при която вертикалните и хоризонталните оси – острата гънка на капака и криловидната графика на дневните светлини – се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Разположеният по цялата дължина на предницата Vizor включва адаптивните фарове Intelli-Lux LED® Pixel и предната камера.

В задната част на автомобила Opel Compass се повтаря от централно монтираното лого на марката - Blitz, вертикално подравнения разположен в горната част на капака стоп и тънките задни светлини.

Интериорът е също толкова иновативен, колкото и екстериора. Напълно цифровият Pure Panel с HMI интерфейс предлага на клиентите улеснено и интуитивно изживяване. Всички уреди, данни и навигация са достъпни посредством широк дигитален сензорен екран. За удобство на водача и пътника до него настройки като климатичен контрол могат да се управляват директно чрез превключватели. Кабелите са спомен от миналото - новото поколение мултимедийна информационно-развлекателна система е свързана безжично с Apple CarPlay и Android Auto чрез съвместими смартфони и е налична и в базово ниво на оборудване.

Нощ като ден: уникални Intelli-LuxLED® PixelLight фарове

Новата Astra Sports Tourer представя най-модерни технологии в сектора на комби моделите. Един от акцентите от обширното портфолио иновации е най-новата версия на адаптивните светлини Intelli-Lux LED® Pixel със 168 LED елемента. Системата е позната от флагманите Insignia и Grandland.

Комфортът при седене в автомобилите на Opel е от изключителна важност. Разработени от екип на марката, предните седалки на новата Astra Sports Tourer са сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Ултраергономичните седалки са най-добите, които се предлагат в компактния клас. Те предлагат широка гама от опции за регулиране - от електрическо накланяне до електропневматична опора за кръста. В оборудване с Nappa кожа предлагат вентилация и масаж за водача, както и подгряване.

Водачите на автомобила могат да бъдат спокойни по време на път разчитайки на най-съвременни асистиращи системи кавито са Intelli-HUD head-up дисплей и Intelli-Drive 2.0. Разпознаването на отместване на ръцете от волана и сигнализацията за това гарантира, че шофьорите са предупредени и са предприети мерки за сигурност.

НАЧАЛО