loading
Кликнете за Opel LiveChat
chat
  • Великолепни традиции - Opel остава верен на моторните спортове
  • Европейски рали шампионат – следващото поколение на Opel Corsa във вариант R2 ще бъде на разположение в края на 2020 година

Opel се съсредоточава върху рали спорта с ADAM и следващото поколение на CorsaРюселсхайм. Opel остава верен на своите дълги и успешни традиции в света на моторните спортпве. През следващия сезон германската автомобилна марка отново ще вземе активно участие в състезанията в националните и международни рали-шампионати.

През 2019 година Opel Motorsport има за цел да спечели петата си поредна победа в Европейския младежки рали шампионат, за пилоти до 27-годишна възраст, който вече е официално преименуван на FIA ERC3 Junior Championship. Един от автомобилите ADAM R2 със 190 к.с., използвани в състезанията от технологичния партньор на Opel Holzer Motorsport, ще бъде пилотиран от шведа Елиас Лундберг (на 20 години), който си осигури място в младежкия тим ADAC Opel Rallye Junior Team, спечелвайки ADAC Opel Rallye Cup през миналата година. Вторият състезателен болид ще бъде пилотиран от Грегоар Мунстер от Люксембург (на 20 години), който завърши на второ място след Лундберг в генералното класиране през миналия сезон на Rallye Cup, като спечели общо три победи в отделните състезания.

Със 130 участници от 18 страни, най-успешният марков рали-шампионат Европа  предлага професионална платформа за развитие на уменията и кариерата на млади пилоти от 2013 година насам, давайки шанс на осем млади таланта в младежкия тим ADAC Opel Rally Junior Team.

„Ние произвеждаме автомобили вече 120 години и моторните спортове винаги са били сред основните фактори, формиращи образа на марката Opel – това трябва да продължи в същия дух“, отбеляза главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер. „В това отношение за нас са особено важни два аспекта – очарованието на технологиите и достъпността за феновете и клиентите. Насърчаването на млади пилоти също заема водещо място сред нашите приоритети. Сътрудничеството с утвърдените и успешно доказали се структури на PSA Motorsport също открива големи допълнителни възможности пред нас.”

За сезон 2021 инженерите на Opel ще разработят състезателен болид от клас R2 на основата на следващото поколение на Corsa за участие в Европейския шампионат, както и за клиентските отбори по света. Подробните техническите характеристики на състезателната Corsa R2, която ще бъде на разположение за частни отбори в края на 2020 година, ще бъдат оповестени на по-късен етап. Шестото поколение на бестселъра Corsa, което излиза на пазара през тази година, ще се превърне в технологична основа на рали болида.

Opel ще продължи да подкрепя ADAC Rallye Cup и през 2019 година с Cup-версията на ADAM със 140 к.с. и с привлекателна оферта за пакет резервни части за победителя през следващия сезон. Също така, Opel ще предложи на всички участници в ADAC Rallye Cup техническа и логистична подкрепа на място, както и стартов пакет за новите участници.

НАЧАЛО